Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΔΣΔΔ (18-11-2015)



Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α                                               Αθήνα 6/11/2015            
  ΓΕΝΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ  ΤΗΣ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                        

ΤΩΝ  ΤΑΚΤΙΚΩΝ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Διοικητικής Δικαιοσύνης (Α.Δ.Σ.Δ.Δ.), θα συνεδριάσει στις 18 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00, με τα εξής θέματα:
1) Πλήρωση μιας (1) θέσεως Προέδρου Εφετών Δ.Δ. στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας.
2) Πλήρωση δύο (2) θέσεων Εφετών Δ.Δ., εκ των οποίων η μία στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και η άλλη στο Διοικητικό Εφετείο όπου θα κενωθεί θέση λόγω της προαγωγής Εφέτη Δ.Δ. στο βαθμό του Προέδρου Εφετών Δ.Δ. 
3) Πλήρωση πέντε (5) θέσεων Προέδρων Πρωτοδικών Δ.Δ. (στα Διοικητικά Πρωτοδικεία: Ηρακλείου (1), Λάρισας (1), Πατρών (1) και οι υπόλοιπες δύο (2) στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, όπου θα κενωθούν θέσεις λόγω της προαγωγής αντίστοιχου αριθμού Προέδρων Πρωτοδικών Δ.Δ. στο βαθμό του Εφέτη Δ.Δ.
            Δεν περιλαμβάνονται στα θέματα της συνεδριάσεως του Α.Δ.Σ.Δ.Δ. μεταθέσεις Πρωτοδικών Δ.Δ.
            Οι αιτήσεις των δικαστικών λειτουργών που ενδιαφέρονται να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν  στις ανωτέρω θέσεις πρέπει να έχουν περιέλθει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.



Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΥΠΗΡ.ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ( Α΄ΒΑΘΜΟΥ)



                       
Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α                                 Αθήνα,   5 Νοεμβρίου  2015
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                          Αριθ. Πρωτ.:  2832
ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Ταχ.   Δ/νση           :  Λ. Ριανκούρ  85 Αθήνα
Τ.Θ. 160 98              Τ.Κ.115 03                                                                 ΠΡΟΣ:
FAX                        :  210-69.80.076                                 Τους Προέδρους των Τριμελών
Πληροφορίες        :  Ι. Τσουκαλάς                                        Συμβουλίων Διεύθυνσης και
Τηλέφωνο             :  210-69.62.368                                     τους Διευθύνοντες Προέδρους
E-mail      :  g-epitropia-d-d@otenet.gr                            των Διοικητικών Δικαστηρίων
                                                                                         της Χώρας.

            Θέμα: Περιέλευση στα Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας των από 4.11.2015 ανακοινώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορούν τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές των δικαστικών λειτουργών των Διοικητικών Πρωτοδικείων, το διορισμό Παρέδρων σε θέσεις Πρωτοδικών Δ.Δ. καθώς και το διορισμό των αποφοίτων της 20ης σειράς του οικείου Τμήματος της Ε.Σ.Δι., σε θέσεις Παρέδρων Πρωτοδικείου Διοικητικών Δικαστηρίων.
            Σχετ.: α) Π.Δ. (3) της 8.10.2015 (ΦΕΚ Γ΄ 1055/19.10.2015)
                       β) Π.Δ. της 14.10.2015 (ΦΕΚ Γ΄ 1097/27.10.2015)

              Σας γνωστοποιούμε ότι σήμερα στείλαμε στα Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας τις ανακοινώσεις του θέματος.
              Στο πλαίσιο της εύρυθμης διεξαγωγής των εργασιών των Διοικητικών Πρωτοδικείων, παρακαλούμε για την επίδοση των εν λόγω ανακοινώσεων, στους δικαστικούς λειτουργούς στους οποίους αυτές αφορούν, το αργότερο μέχρι 16.11.2015.

                                                                                        Η Γενική Επίτροπος



                                                                                         Ευτυχία Εμμ. Φουντουλάκη

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ


ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
                                                                 Αθήνα,   3  Νοεμβρίου  2015                     

              Αγαπητοί συνάδελφοι,

              Αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντά μου ως Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, σας ευχαριστώ θερμώς για την έκφραση συγχαρητηρίων και ευχών επ΄ ευκαιρία της προαγωγής μου και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να διαχειριστώ αποτελεσματικά το έργο που μου ανατέθηκε, ανταποκρινόμενη στην τιμή που η Πολιτεία μου απένειμε.

              Κεντρικός άξονας στην κοινή μας προσπάθεια για την οργανωτική επάρκεια και την εύρυθμη λειτουργία των 30 διοικητικών πρωτοδικείων και των 9 διοικητικών εφετείων της Χώρας, παραμένετε, ασφαλώς, εσείς, είτε ως διευθύνοντες τα διοικητικά δικαστήρια δικαστικοί λειτουργοί, είτε ως δικαστές, είτε ως δικαστικοί υπάλληλοι, είτε ως συνεργάτες του Γενικού Επιτρόπου στην άσκηση των σχετικών, με τη διοίκηση της Διοικητικής Δικαιοσύνης, αρμοδιοτήτων του. Έχω δε την πεποίθηση ότι, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων εσωτερικής οργάνωσης των εργασιών, εκ μέρους της διευθύνσεως των δικαστηρίων και με την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας, σε σχέση με τη διαχείριση του όγκου της εργασίας μας, σύντομα θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων των διοικητικών δικαστηρίων και πρωτίστως για την, σε επίκαιρο χρόνο, δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

              Επισημαίνεται ήδη μικρή βελτίωση των μεγεθών που αφορούν το χρόνο απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης, η οποία αποδίδεται αφ΄ ενός στις ρυθμίσεις των νόμων 3900/2010 (Α΄ 213), 4055/2012 (Α΄ 51), 4274/2014 (Α΄ 147), κυρίως όμως στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητάς σας και στην αυξημένη παραγωγικότητά σας˙ παρά δε τη δραματική ανατροπή της αριθμητικής σχέσεως των δικαστών προς τους δικαστικούς υπαλλήλους, οι τελευταίοι συνεχίζετε να ανταποκρίνεστε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση, στα καθήκοντά σας, με δυσβάσταχτο, πολλές φορές, προσωπικό ή συλλογικό κόστος.

              Εκφράζοντας, εξάλλου, την ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των 98 αποφοίτων της 20ης σειράς του οικείου Τμήματος της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, σε θέσεις Παρέδρων Πρωτοδικείου Διοικητικών Δικαστηρίων (ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αντιμετώπιση των σχετικών με το διορισμό αυτό ζητημάτων), εύχομαι σε εσάς τους νέους Παρέδρους επιτυχία στην άσκηση του δικαιοδοτικού σας έργου, με αναγκαία εφόδια το ήθος, το σθένος, το μέτρο, την επιστημονική κατάρτιση, την επιμέλεια και τη συνέπεια, με την πεποίθηση ότι θα αποδειχθείτε αντάξιοι των προσδοκιών της Κοινωνίας, την οποία όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε με αυταπάρνηση.

              Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και ευδόκιμη υπηρεσιακή εξέλιξη.
                                                                  Η Γενική Επίτροπος




                                                              Ευτυχία Εμμ. Φουντουλάκη