Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας του Βελγίου



                       
Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α                                 Αθήνα,   26  Οκτωβρίου  2015
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                            Αριθ. Πρωτ.:  2743
ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Ταχ.   Δ/νση           :  Λ. Ριανκούρ  85 Αθήνα
Τ.Θ. 160 98              Τ.Κ.115 03                                                                 ΠΡΟΣ:
FAX                        :  210-69.80.076                                       Τους δικαστικούς λειτουργούς
Πληροφορίες        :  Ι. Τσουκαλάς                                          των Διοικητικών Δικαστηρίων
Τηλέφωνο             :  210-69.62.368                                                    της Χώρας
E-mail      :  g-epitropia-d-d@otenet.gr                                



            Θέμα: Επίσκεψη ανώτατου δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας του Βελγίου, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

              Το πρωΐ της 23ης.10.2015, ο Κύριος Michel Leroy, Πρόεδρος του 15ου γαλλόφωνου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας του Βελγίου, συνοδευόμενος από τον Κύριο Βασίλειο Ανδρουλάκη, Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας, επισκέφθηκε τη Γενική Επιτροπεία, όπου παρευρέθησαν εκτός από την Επίτροπο, οι γαλλομαθείς δικαστικοί λειτουργοί κ.κ. Δημήτριος Κωστάκης, Αντεπίτροπος, Αικατερίνη Παπαδοπούλου, Εφέτης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ο Πρόεδρος, η αναπληρώτρια Πρόεδρος και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (κ.κ. Δημήτριος Νικολόπουλος, Ελένη Κουτρούμπα, Κωνστ. Ζουρνατζής και Ευαγγελία Ζωγραφάκη) καθώς και ο κ. Γεώργιος Κατσένης, Πρωτοδίκης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
              Ο Κύριος Leroy, κατά την επίσκεψή του αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολιγοήμερης παραμονής του στην Ελλάδα, για την καθιερωμένη ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δικαστικών λειτουργών των Συμβουλίων της Επικρατείας και των Ανωτάτων Δικαστηρίων των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ενημερώθηκε από την Επίτροπο, για το θεσμό της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, από τον Αντεπίτροπο κ. Κωστάκη για το σύστημα λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ο Κύριος Leroy μας ενημέρωσε για το ισχύον σύστημα της Διοικητικής Δικαιοσύνης στο Βέλγιο. Ακολούθησε σχετική συζήτηση μεταξύ του ξένου ανώτατου δικαστικού λειτουργού και των παρισταμένων Ελλήνων δικαστών.
              Τέλος ο Κύριος Leroy, παρακολούθησε την δημόσια επ΄ ακροατηρίω συνεδρίαση του 10ου Τμήματος (τριμελούς συνθέσεως) και του ΙΒ΄ Τμήματος (μονομελούς σχηματισμού) του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών.

                                                                                                             Η Επίτροπος



                                                                                                      Ευτυχία Εμμ. Φουντουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου