Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

20/2015 Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου



Αριθμός 20/2015

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                  __________________                               

         Σήμερα στις 22 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.30 συνήλθε στο κατάστημα του Συμβουλίου της Επικρατείας και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομελείας αποτελούμενο από τα μέλη του: Φ. Αρναούτογλου, Αντιπρόεδρο, Προεδρεύοντα, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κώλυμα, Αν. Γκότση, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους Συμβούλους Χρ. Ράμμο, Ν. Μαρκουλάκη, Δ. Μαρινάκη, Γ. Παπαγεωργίου, Μ. Βηλαρά, Αικ. Σακελλαροπούλου, Αικ. Χριστοφορίδου, Μ.-Ε. Κωνσταντινίδου, Α.-Γ. Βώρο, Π. Ευστρατίου, Μ. Γκορτζολίδου, Ε. Νίκα,  Ε. Αντωνόπουλο, Γ. Τσιμέκα, Σ. Μαρκάτη, Α. Ντέμσια, Φ. Ντζίμα, Σ. Χρυσικοπούλου, Μ. Παπαδοπούλου, Β. Αραβαντινό, Δ. Κυριλλόπουλο, Α. Καλογεροπούλου, Ε. Κουσιουρή, Β. Ραφτοπούλου, Κ. Κουσούλη, Κ. Φιλοπούλου, Θ. Αραβάνη, Κ. Πισπιρίγκο, Α. Χλαμπέα, Δ. Μακρή, Τ. Κόμβου, Β. Αναγνωστοπούλου-Σαρρή, Π. Μπραΐμη, Π. Χαμάκο, Σ. Βιτάλη, Α.-Μ. Παπαδημητρίου, Χρ. Ντουχάνη, Β. Κίντζιου, Θ. Τζοβαρίδου, Ε. Παπαδημητρίου και Κ. Νικολάου. Τα λοιπά μέλη, αν και προσκλήθηκαν, δεν εμφανίσθηκαν γιατί είχαν κώλυμα. Παρέστη επίσης η Γραμματέας Μ. Παπασαράντη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Γραμματείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θέμα της συζητήσεως, σύμφωνα με την πρόσκληση του Προέδρου, ήταν η έγκριση της 5/2015 αποφάσεως της Ολομέλειας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου.
         Το Συμβούλιο άκουσε τον Εισηγητή της υποθέσεως, Σύμβουλο Επικρατείας, Π. Χαμάκο.
Σ κ έ φ θ η κ ε   κ α τ ά   τ ο   Ν ό μ ο
         1. Επειδή, κατά το στοιχ. Α΄ παρ. 1 του άρθρου 17 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1756/1988 (Α΄, 35), όπως ισχύει, «… κάθε δικαστήριο ή εισαγγελία … καταρτίζουν κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας, ο οποίος συμπληρώνεται, τροποποιείται ή αντικαθίσταται, όταν επιβάλλεται από υπηρεσιακές ανάγκες», ενώ, κατά την παρ. 7 του στοιχ. Α του αυτού άρθρου, όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 86 του ν. 4055/2012 (Α΄, 51), «7. Οι κανονισμοί και οι τροποποιήσεις τους υποβάλλονται αμέσως στις οικείες ολομέλειες των ανώτατων δικαστηρίων, οι οποίες έχουν δικαίωμα συμπλήρωσης, τροποποίησης ή ακύρωσης αυτών, ως προς όλα τα σημεία και ειδικότερα ως προς τον αριθμό των δικασίμων και των υποθέσεων που προσδιορίζονται σε κάθε δικάσιμο. Οι κανονισμοί ισχύουν μόνο μετά την τελική έγκρισή τους από τις ολομέλειες των ανώτατων δικαστηρίων και αφού διαβιβαστούν στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».
         2. Επειδή με το 984/140/18-3-2015 έγγραφο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου υπεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση, δυνάμει των ανωτέρω διατάξεων, η 5/2015 απόφαση της Ολομέλειας των Δικαστών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με τις οποίες επιχειρείται η τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του εν λόγω Δικαστηρίου. Ήδη, κατόπιν της από 15-5-2015 προσκλήσεως του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, εισάγεται προς έγκριση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η τροποποίηση αυτή.
         3. Επειδή με την προαναφερόμενη 5/2015 απόφαση της Ολομέλειας των Δικαστών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου επιχειρείται η τροποποίηση του άρθρου 2 παράγραφοι 1 και 2 του ισχύοντος Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δικαστηρίου, που αφορά τις αίθουσες συνεδριάσεως και τις ημέρες συνεδριάσεως των δύο (2) Τμημάτων του Δικαστηρίου, στην κύρια έδρα αυτού και στις μεταβατικές έδρες της Καλύμνου και Κω. Η προτεινόμενη ρύθμιση δεν προκαλεί παρατηρήσεις και πρέπει να εγκριθεί.
Δ ι ά  τ α ύ τ α
         Εγκρίνει την εισαγόμενη με την απόφαση 5/2015 της Ολομέλειας των Δικαστών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δικαστηρίου.
         Για την πιστοποίηση των ανωτέρω συντάσσεται το παρόν πρακτικό.
Ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος                                 Η Γραμματέας

       Φ. Αρναούτογλου                                           Μ. Παπασαράντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου